• Revolut ще добави 12 нови токена и клиентите в Обединеното кралство и Европейската икономическа зона ще могат да търгуват с близо 100 токена в приложението
  • За да помогне на клиентите да научат повече за криптовалутите, Revolut предлага нов курс в раздела Learn & Earn, разработен в сътрудничество с 1inch Network
  • Приблизително 2,6 милиона нови и съществуващи клиенти са завършили поне един от курсовете Learn & Earn[1]

[1]  От стартирането на функцията на 12 юли 2022 г.

Revolut, глобалното финансово суперприложение с над 20 милиона клиенти в световен мащаб, разширява списъка си с криптовалути, предлагани на клиентите, и разнообразява образователния си ресурс Learn & Earn, който е завършен от приблизително 2,6 милиона криптоентусиасти.


Освен разнообразието на образователното съдържание, достъпно в приложението, Revolut също така подсилва своята криптооферта към клиентите си с разширен списък от токени. Към портфолиото с криптовалути на Revolut ще бъдат добавени 12 нови токена – GMT, MINA, FIDA, RNDR, LPT, RAD, GODS, SUPER, UNFI, BOND, BLZ, GSTI – което доближава общия брой на достъпни за покупка и продажба криптовалути до почти 100.

При 64% от потребителите, нови в търговията с криптовалути в Revolut, Learn & Earn утвърждава ролята си в преобразуването на техническия криптожаргон в по-достъпна за широката аудитория информация. Новите курсове Learn & Earn на Revolut са създадени да помогнат на клиентите да подобрят познанията си за криптовалутите и свързани с тях теми, включващи блокчейни и популярни токени и протоколи.

 

Новият курс е достъпен за клиентите на Revolut в Обединеното кралство и Европейската икономическа зона и е свързан с популярния децентрализиран агрегатор 1inch. Завършването на кратките и лесни уроци и преминаването на тест дават възможност за спечелване на до 10 EUR (или GBP в Обединеното кралство) в 1INCH токени. Новият курс 1inch е в допълнение към предишните курсове, вече завършени от милиони потребители на Revolut – „Основи на криптовалутата” и „Polkadot“. Наградата, която клиент може да получи след завършване на урок, е показана в приложението Revolut преди началото на всеки урок и е деноминирана в местната валута на потребителя (като EUR или GBP), но ще бъде изплатена в криптовалута и добавена към криптобаланса на потребителя в Revolut (например „5 EUR в 1INCH токени“) след завършване на теста.

 

Новият курс е разделен на 3 урока с различно съдържание, фокусирано върху ключови понятия, свързани с децентрализираните борси и 1inch:

  • Първият урок обяснява как децентрализираните борси позволяват директната търговия на криптовалути между потребителите (peer-to-peer), без необходимостта от брокер или посредник помежду им;
  • Вторият урок е фокусиран върху това как 1inch успява да получи най-добрите цени чрез алгоритъм, наречен Pathfinder;
  • Третият урок е относно децентрализираните автономни организации и как те разрешават проблемите с управлението, като позволяват на всеки от притежателите на токени, потребителите и широката общност да има думата при вземането на решения.

 

Emil Urmanshin, директор „Криптовалути“ в Revolut казва: „Когато представихме курсовете Learn & Earn, ние имахме за цел да направим света на криптовалутите по-достъпен за широката публика. Резултатите надминаха очакванията ни и ние сме уверени във въздействието на проекта. Тази нова поредица от уроци, разработена с 1Inch Network, ще донесе на клиентите повече яснота относно различни понятия, свързани с криптовалутите. В същото време се радваме, че наблюдаваме нарастващ интерес към криптовалутите и блокчейн технологията от страна на различни възрастови групи и пазари.“

 

Learn & Earn привлича предимно хора между 18 и 34 години, като почти ⅔ от общия брой криптофенове, които завършват курсовете и спечелват награди, попадат в тази  възрастова категория.

 

До края на годината Revolut планира да добави още курсове в раздела Learn & Earn и да предостави нарастващ достъп на клиентите за по-добър контрол над техните финанси и да им даде сигурен достъп до нови инструменти и технологии.

 

Revolut Ltd е дружество, създадено в Обединеното кралство, което предлага широка гама от финансови продукти чрез финансовото си суперприложение, като криптовалутите са функция с нарастваща популярност. През август финансовото суперприложение обяви, че портфолиото им с криптовалути достигна над 80 токена. С 12-те нови попълнения, Revolut ще увеличи 9 пъти броя на достъпните за своите клиенти криптовалути, в сравнение с началото на 2021 г.

 

Съществуват няколко начина за покупка и продажба на криптовалути в Revolut. Клиентите могат да настроят лимитирана или стоп поръчка, за да не е необходимо постоянно да следят пазара, или могат да използват функцията за периодична покупка за усредняване на волатилността. Клиентите могат също така да закръглят рестото си в криптовалута по техен избор.

 

Като част от нашата цел да бъдем най-сигурното място за търговия, употеба и обучение относно криптовалутите, Revolut редовно уведомява клиентите, че криптотокените са волатилни активи и цените им могат бързо да се променят. Revolut вярва в широкия достъп до криптовалутите, но също така приема, че е възможно да не са подходящи за всеки. Компанията окуражава клиентите си предварително да проучват различните криптовалути, както и рисковете и възможностите, свързани с тях. Клиентите би трабвало да прегледат независими източници и да се осведомят за разликата между токените, както и да вземат под внимание личните си обстоятелства, когато купуват или продават криптовалути. Криптовалутите не са регулирани. Средствата не са защитени и тяхната цена е изключително волатилна. Възможно е да се дължи данък върху печалбата.

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Bulgarianews.bg

Харесайте нашата фейсбук страница!


This will close in 15 seconds

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com