Актьорът и журналист Денис Никифоров стартира проект творческа стипендия към НФК на тема „Всички да бъдем актьори“.

Денис Никифоров на сцената на Университетски театър НБУ.
Премиера на „Плешивата певицата” от Йожен Йонеско.
Режисьор: проф. д-р Ева Волицер.

Основните акценти са: театър-импровизация, уъркшопи в учебни заведения, свързан е с много пътувания и срещи, както с деца и ученици, така и със студенти.

Снимка: архив от безплатен уъркшоп по актьорство майсторство към театрална школа Magic Art с ръководител Денис Никифоров

Друго заложено в проекта е поглед към децата, изоставени в домовете за сираци, за да могат и те да се докоснат до театралното изкуство.

Проектът стартира на 1 август и ще продължи до 1 декември. През този период от време ще бъдат заложени събития, чрез които се цели осъществяване на уъркшопи и инициативи чрез театралното изкуство. Ще бъдат реализиран уъркшопи пред ученици, студенти и деца в нужда. По време на заниманията ще се научават основни актьорски техники като концентрация на внимание, мотивация конфликт. Ще бъде реализиран и Импровизационен и Плейбек театър. Ще се провеждат дискусии и събеседване. Важно е да се обхване и ваканцията на учениците, за да имат различен тип занимания. Ще бъдат осъществени пътувания в Благоевградска област и околията.

Снимка: архив от безплатен уъркшоп по актьорство майсторство в НЧ „Яне Сандански – 1946 г.” към театрална школа Magic Art с ръководител Денис Никифоров.

Първото социално събитие по проекта „Всички да бъдем актьори“ ще се проведе на 10 август в Банско, ще продължи през целият ден и ще вземат участие около 35 участника, които имат интерес към актьорското майсторство.

По време на инициативите свързани с театрално изкуство ще бъде разгледана темата за правата на човека и насилието. В програмата са заложени 4 модула по 90 минути, които включват презентации, жанрове театър, танци, рисуване, дискусии след всеки модул, работа върху концентрация на вниманието, взаимодействие с между участниците, импровизация върху темата свързана с насилието, плейбек театър, получаване на сертификати за участие.

Снимка: архив

През месец август предстоят още много събития по проекта „Всички да бъдем актьори“, които ще бъдат реализирани на територията на Благоевградска област като програмата може да бъде следяна от Фейсбук страниците на Театрална школа Magic Art и Denis Nikiforov.

Проектът се осъществява благодарение на Национален фонд „Култура“, програма „Творчески стипендии“ и е в рамките на проекта „Да бъдем актьори“.

Снимки: архив от безплатен уъркшоп по актьорство майсторство към театрална школа Magic Art с ръководител Денис Никифоров.

Вашият коментар