Как прекарвате времето на плажа? Повече под чадъра или обичате да сте във водата? Хората са различни и всеки има свой прочит за приятно прекарано време през летния отпуск. Във всеки случай е добре да имате предвид да полагате нужната слънцезащита както за вашата кожа, така и за вашата коса.

След всички препоръки и напомняния ние от салон Магама като специалисти в грижата за косата, ще обърнем внимание на една конкретна група от хора, тази които нямат коса или тя е много оредяла.

Повечето от тези дами използват перука, в което няма нищо необичайно. По-скоро искаме да обърнем внимание за грижата за кожата на скалпа и как да премине летния период без да усещате дискомфорт при носенето на перука.

Обикновено хората, които използват перука са преминали лечение, и се нуждаят от витамини и други хранителни вещества. Да чували сте приказката “постой на слънце за повече витамин D”. Да тези препоръки са много добри, но не винаги престоят на слънце е добре за хора носещи перуки.

За да е комфортен този момент искаме да ви обърнем внимание, че перуките с висококачествени основи и естествен косъм не запарват и не предизвикват дразнене на скалпа.

Въпреки това ние ви препоръчваме да олекотите още повече времето, през което носите вашата перука. Знаем, че преди да поставите самата перука е добре да приберете добре косата (ако имате такава) и да поставите шапка за под перука! Изключително удобно ако искате да закрепите добре перуката си и да не се притеснявате дали тя ще се размести. Това обаче още повече загрява главата.

Е сега има по-лесен начин с новите силиконови ленти за под перука, които благодарение на малките топченца, които имат на повърхността си правят добро сцепление към основата на перуката и тя застава на правилното място. В същото време за дамите, които нямат коса може да се постави и да се избегне плъзгането на основата на перуката, а вие ще сте спокойни, че нищо няма да ви издаде че носите перука!

Има и друг начин, който да е още по-комфортен за вас през лятото! Да оставите малко перуката да си почине и през летния период да използвате тюрбан.

Този аксесоар е изработен от много мека материя от бамбук, която не запарва и ви дава нужния комфорт през лятото.

За всички дами, които искат да разнообразят външния си вид и да внесат повече комфорт и цвят в деня си ви препоръчваме да носите тюрбан за глава. Разнообразието от модели, цветове и комбинации на шарки е огромно, така лесно може да съчетаете вашият аутфит и да изберете правилния цвят и модел.

Тюрбаните са предпочитан аксесоар през лятото, като позволяват да приберете косата си и да не я излагате прекомерно на слънчевите лъчи. Нека да припомним, че косата изгаря също като кожата ни, и след това става по-вяла, без блясък и лесно се накъсва! Десените са уникални, а какво по-хубаво да имате аксесоар, които ви отличава!

Нека не забравяме, че дори и на морето перуките имат нужда от допълнителна грижа. Прекомерната влага, повечето сол и слънчеви лъчи могат да развалят красивия й външен вид. Добре е перуките да бъдат поставяни на стойка през вечерта и да бъдат добре изсушени.

Ние сме на ваше разположени за допълнителна поддръжка и консултация!

Ще ни откриете в София на адрес,  ул. Дамян Груев 46, 0898777740

Ако сте край морето може да ни посетите и в новият ни салон в гр. Черноморец, комплекс Flores Gardan, Victoria SPA,  0879900770

Наслаждавайте се на макс на лятото! Нека бъде едно незабравимо преживяване за всички вас!

Вашият коментар