Оперите „Джани Скики“ и „Мантията“ на 16 Юни от 21:00ч, в Летен театър – Варна

Opera Romana Craiova гостува на варненска сцена и ще представи две едноактни опери от Джакомо Пучини, част от неговия триптих, за да достави естетическа наслада на почитателите на висшето музикално изкуство! Оперите „Джани Скики“ и „Мантията“ ще бъдат представени на 16 Юни от 21:00ч, в Летен театър – Варна.

Диригент – Джана Фрата

„Мантията“ с режисьор – Крис Катена

„Джани Скики“ с режисьор – Една Гарабедян

Опера Крайова ще представи две едноактни опери от Джакомо Пучини, част от неговия триптих – трагичната „Мантията“, лиричната „Сестра Анджелика“ и комичната „Джани Скики“, които се оценяват като върховно постижение в неговото творчество. „Мантията“ и „Джани Скики“ ще прозвучат под диригентството на Джана Фрата – пианист, диригент, композитор и режисьор, носителка на титлата Рицар на Италианската република (2009 г.) за международните си постижения.

Режисьорът Крис Катена (Кристиан Франческони) е многожанров артист, режисьор, артистичен директор и вицепрезидент на IUMA Management Worldwide. През 2019 г. той постави на сцената на Варненска опера мюзикълът „Уестсайдска история“, който и до днес се радва на огромен успех.

Една Гарабедян е от арменски произход, родена в Америка. Мецосопран със завидна кариера, тя е и основател на Калифорнийската оперна асоциация, оперен режисьор и преподавател по вокално майсторство в няколко американски университета – Американския университет, Калифорнийския държавен университет, Фресно, Университета на Северен Илинойс и Университета на Сан Франциско.

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Bulgarianews.bg

Харесайте нашата фейсбук страница!


This will close in 15 seconds

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com