Ако искате да планирате почивка за лятото в Пулия или сте готови да заминете за Южна Италия, трябва да знаете, че има много туристически атракции, които не трябва да пропускате. Пулия е прекрасен регион. Разположен в петата на Италия, той предлага много места за посещение, които airtickets.bg подбра за вас, за да осъществите вашата мечтана ваканция.

  • Виесте – с изглед към морето в най-северната част на Пулия на носа Гаргано. Районът Гаргано е много голям и предлага безброй места за посещение. Ще бъдете очаровани от неговите пейзажи, селати и кристално море.
  • Алберобело – В централната част на Пулия, на хълмовете по средата между Бари и Таранто, ще намерите Алберобело, едно от най-красивите и посещавани села в Пулия. Ще бъдете очаровани от типичните за района старинни къщи, построените от камък, които са вписани хармонично в пищната територия на долината Итрия.
  • Полиняно а Маре е един от историческите морски курорти, които трябва да посетите, ако сте на почивка в Пулия. Намира се на юг от Бари и е популярна туристическа дестинация. Градът стои върху скално отклонение, което пада отвесно до Адриатическо море.
  • Монополи е сред най-красивите места за посещение в Пулия. Историческият център на Монополи се характеризира с много тесни улички, площади и множество църкви. Сред църквите в Монополи най-красива е катедралата Мария Сантисима дела Мадия, построена в бароков стил.
  • По време на вашата почивка в Пулия не можете да пропуснете посещение на град Остуни, прекрасно селце близо до град Бриндизи. Остуни е наричан белия град заради оцветяването на сградите от вар. Разхождайки се из алеите ще можете да видите древните занаятчийски дюкянчета. Плажовете в Остуни са много известни преди всичко с естествеността на природата.
Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Bulgarianews.bg

Харесайте нашата фейсбук страница!


This will close in 15 seconds

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com