На 13 април 2022 г. в столичният Sofia Live Club се състоя официалната премиера на трейлъра към предстоящият филм за историята на създаването и възхода на българската хип хоп култура и сцена „Музика от крайните квартали“. На събитието присъстваха представители на шоубизнеса, хип хоп артисти и фенове, режисьори, известни инфлуенсъри и ютюбъри, както част от участниците и екипа на продукцията. Овации от публиката на влизане получи и Иво Рапа от легендарната в миналото група Другите, който беше придружен от множество дами.

 

Събитието откри изпълнителният продуцент Александър Гогов, който разкри на публиката най-интересните подробности от кухнята на филма. „Музика от крайните квартали“ се снима повече от 4 години, на два континента, включително и в градовете Чикаго, Ню Йорк и Лондон. В него взимат участие повече от 56 български изпълнители, продуценти, режисьори, журналисти и собственици на медии, подкрепяли хип хоп културата през годините. Общата дължина на заснетите интервюта надхвърля 5000 минути, а някои от участниците, застават за пръв път пред камера след 20+ години затишие. Историята във филма започва още от самото начало на зараждането на културата в края на 80-те и стига до пика на Втората българска хип хоп вълна през 2003 година, когато са и златните години на този стил музика.

 

За целите на продукцията са открити и дигитализирани множество безценни архивни кадри, много от които сега за първи път ще бъдат показани пред публика. По време на самата премиера на видеостените на клуба вървяха непрекъснато част от подобни архиви. Гостите на събитието, можеха да се насладят на уникалните емоции от първите концерти през 2000-ната година на тогавашните звезди Ванко 1 и Мишо Шамара, 100 Кила, Лошите, Колумбиеца и Мглата, Хората от гетото и много други.

 

На сцената на събитието се появи и режисьора на филма Васил Николов, който поговори на събралата се публика за историята и значението хип хоп-а и хип хоп културата като цяло. Той обясни и за идеята – с помоща на всички участници в продукцията да се представи истинската и неподправена история на създаването на тази култура в България, която се е изградила и развила по свой собствен и уникален път.

 

Специални благодарности баха отправени и към всички подкрепили този проект – Музикаутор, ПРОФОН, Столична община, Българска Хип Хоп Асоциация, Българска Музикална Асоциация и частната компания CENTIO. Обръщение имаше и към медийните партньори от Българска Национална Телевизия и Box TV, както и към Панасоник България, които предоставиха част от снимачната техника за нуждите на филма.

 

Партито продължи със специалното участие на DJ Groovy. Той беше подготвил уникален OldSchool BG Hip hop DJ Set. Благодарение на него гостите успяха да чуят миксирани 50-те най-големи български хип хоп хита от историята на тази култура.

Публиката посрещна с бурни аплодисменти представянето и на самият трейлър. Всички гостите бяха много развълувани и дълго време обсъждаха видяното. Специално за ПР-а на събитието се беше погрижил Християн Гьошев.

 

Пълен трейлър на филма www.youtube.com/watch?v=5ltmOlvgUOk

Официален сайт www.muzikaotkrainitekvartali.com

Вашият коментар