Устройството на автомобила е комплексно и сложно, изпълнено с участието на всевъзможни части и компоненти. Всички те съвкупно изпълняват не една и две функции и е от съществено значение да поддържаме състоянието им максимално изправно, за да се радваме на безпроблемно и гладко шофиране. Наличието на жило за ръчна спирачка в устройството на вторичната спирачна система е от съществено значение, за да се задейства и работи тя безпроблемно.

В днешната статия ни се иска с малко повече подробности да си поговорим за естеството на този компонент – ще разгледаме структурата му, ще се спрем повече на основните функции, които той изпълнява, и ще разгледаме кои симптоми най-често индикират за проблем в сферата.

Всяко едно жило за ръчна спирачка е пряко обвързано с работата на спирачните системи и в частност на вторичната такава. Знаем, че първичната спирачна система е отговорна за намалянето на скоростта и спирането на автомобила от движение – това се случва чрез натискането на педала на спирачката. В някои случаи, обаче, се случва така, че първичната спирачна система да откаже – тогава е повече от задължително да разполагаме с изправна и отлично работеща вторична система, за да се намеси тя в движението на автомобила. Това изправно справяне на системата изисква, разбира се, перфектно работещо жило за ръчна спирачка. В същността си то представлява оплетка от метални въженца, която служи като свързващ механизъм между дисковите спирачки на колата и ръчната спирачка в купето на автомобила. При задействането й жилото прави контакт със спирачните дискове, които, разбира се, блокират движението на задните колелета на превозното средство. Тази функция на вторичната спирачна система изиграва огромна роля и при паркирането на място под наклон – при такива случаи отново е задължително да притежаваме работеща вторична спирачна система. Добрата новина е, че симптомите, индикиращи за неизправно жило за ръчна спирачка, са достатъчно красноречиви, за да ни ориентират навреме – ако не успявате да вдигнете или задържите във вдигнато положение ръчната спирачка, то е много вероятно да се наложи съвсем скоро да посетите специалист по жилата.

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Bulgarianews.bg

Харесайте нашата фейсбук страница!


This will close in 15 seconds

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com