Възхитително обръщаме поглед към разкошните коси.

Дали сме ги видели на пост в социалните мрежи, списания или в реклама винаги будят у нас възхищение и едно мъничко гласче ни нашепва “Искам и аз такава разкошна коса!”.

Като оставим на страна рекламите обръщате ли внимание на вашата коса, или ежедневното измиване с шампоан смятате, че е напълно достатъчно?
Казано и доказано е, че ако имате здрав скалп косата ви ще израства здрава и красива!

Специалистите от салон Магама ще ви споделят няколко важни момента, за да имате здрав скалп и винаги красива и изключително впечатляваща коса!

Грижа за скалпа

Когато имате балансирана и здрава кожа на главата, почти сигурно е, че и косата ви ще е изключителна. Тук няма да говорим за специфични случаи, в които поради различни хормонални дисбаланси има хора със здрав скалп и без никаква коса 

Грижата за скалпа е от особено значение, защото всички космени фоликули на главата се подхранват именно от доброто кръвообращение на скалпа. Комбинацията от подходящ продукт и масаж е супер активатор и стимулатор за израстването на красива и здрава коса.

Себорея и мазен скалп

Най-често изявените проблеми със скалпа като мазен или себореен скалп или, появата на пърхот дори и себореен дерматит предизвикват дискомфорт, сърбеж, зачервявания и при изключително тежки случаи и рани на главата.

Подобен род проблеми се срещат все по-често при хора изложени на замърсявания в градска среда. Себореята и нейните разновидности засягат все по-често по-млади хора както жени така и  мъже. Най-добре е да се доверите на вашия фризьор, който познава добре вашата коса или да направите консултация с дерматолог или трихолог. Нашите клиенти в салона имат привилегията да бъдат обгрижени с подходящите продукти за себорея и мазен скалп.

Къде е ключът за красива коса?

Използваме продукти, които имат успокояващо действие като Ice cool шампоан на Kadiffe! Съдържа метов елемент, който леко охлажда скалпа и подобрява кръвообращението. Това стимулира правилния растеж на косата. Шампоанът има високо pH 11,5, което позволява излющването на излишните кожни образувания, премахва замърсяванията както от натрупани продукти така и от замърсявания като смог и химикали. Това успокоява скалпа и подобрява неговия вид. Редовната му употреба прави косата ви жизнена, здрава и с красив блясък. При наши клиенти след 3-4 измивания се забелязва осезаемо подобрение на себорея, както и регулиране на мазен скалп.

Масаж

Когато измивате косата си винаги правете лек масаж на скалпа. Това допълнително ще стимулира кръвообращението и ще активира по-доброто усвояване на полезните съставки от измиващите и подхранващи продукти. Правете зигзакообразни движения на главата за около 2-3 мин. Това освен, че ще подейства добре на здравето на вашата коса действа и отпускащо на цялото тяло като може да облекчи главоболие или мигрена.

Допълнително подхранване

Финалният щрих е важен за разкошната коса. Обемна и с изключителен блясък ще бъде вашата коса като нанесете няколко капки от безценните масла като Арган или Макадамия! Освен страхотен аромат като на  парфюм, косата ви ще бъде мека, гладка и с изключителен блясък.

Ние от салон Магама сме до вас във всяка стъпка в грижата за вашата великолепна коса!
Запишете си час на 0898777740 или 070090074
София, ул. Дамян Груев 46

magama.org

Вашият коментар