Навършиха се три месеца от трагичният инцидент на обичания от цяла България млад изпълнител Денис Теофиков. Той си отиде без време, но остави трайна следа в българската музика. Остави и пример, който младите да следват. Затова родителите на Денис Теофиков решиха да основат фондация на негово име и в негова чест. Те споделиха това свое желание пред медиите още след смъртта на сина си, а сега фондацията е вече факт. 

Фондация за млади музикални таланти „Денис Теофиков“ има за своя основна цел да подкрепя всички млади хора в България, които искат да се занимават с музика, но нямат финансовата възможност, за да го направят сами. Фондацията ще открива и ще продуцира нови музикални таланти. Ще покровителства млади музиканти, певци и инструменталисти. Ще подпомага тяхното развитие и обучение. Ще финансира както издаването на техните музикални проекти в различните жанрове, така и разпространението на вече готовите продукти. Също така фондация „Денис Теофиков“ ще се грижи за популяризирането на младите изпълнители. Ще организира изяви от всякакво естество и ще предоставя безвъзмездна творческа и финансова помощ за участия в конкурси и концерти не само в страната ни, но и извън пределите ѝ.  

На по-късен етап ще бъдат обявени критериите за кандидатстване. В процес на създаване е и сайтът на фондация „Денис Теофиков“, в който ще се публикува актуална информация. По този начин всички ще бъдат осведомени за случващото се и ще се избегнат спекулациите.

https://www.facebook.com/FoundationDenisTeofikov1
https://www.instagram.com/denisteofikov.foundation/

Вашият коментар