„Останалото е пепел“, филмът който направи премиерата си непосредствено преди пандемията може да се види вече на големия екран от 14.01.2022.


Въпреки затварянето на кината в началото на Март 2020, филмът на режисьорът Георги Костов се изкачи на трето място в боксофиса за малкото дни на големия екран.

„Останалото е пепел“ се отличава със завладяващ сюжет и високото качество на филма не отстъпва по нищо на холивудските продукции. Той е базиран на романа „Ала Булгаро“ на Александър Томов, който е написан сценария.

Георги Костов е познат на публиката с първата българска гангстерска комедия“ Пистолет, куфар и три смърдящи варела“ , „XI A“ , „Академия за мъже“ , „Опърничавите“ и първият български финансов трилър „Спекуланти“, който зрителите ще могат също да гледат на голям екран също тази година. Режисьорът приема предизвикателството да филмира сценария на „Останалото е пепел“.


„Харесах сценария на Александър Томов, защото точно тази тема от българската история се избягва тактично, а на мен лично ми е много любопитна. Освен това винаги съм проявявал интерес към историята и съм имал огромното желание да снимам филм в този период. Досега съм снимал пет съвременни филма и заснемането на филм в епоха какъвто е „Останалото е пепел“ беше предизвикателство за мен .“, казва режисьорът.

В „Останалото е пепел“ зрителите могат да видят художествено пресъздаване на исторически моменти от българската действителност в края на втората световна война, които се преплитат в романтична сюжетна нишка през далечната 1944-та година. За да вземе интервю от видния български политик, дипломат и финансист Атанас Буров (Асен Блатечки), в София пристига американският репортер Джордж Смит (Нейтън Купър), който попада в поредица от интересни ситуации с неочаквани развръзки, романтична изненада от съдбата и доста обрати, които оставят следи за цял живот. В центъра на любовен триъгълник се явява красивата секретарка на Буров Мария, изиграна от талантливата Диляна Попова.

Режисьорът Георги Костов на премиерата на „Останалото е пепел“ с Дилянаа Попова, Асен Блатечки и операторът на филма Емил Топузов.

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Bulgarianews.bg

Харесайте нашата фейсбук страница!


This will close in 15 seconds

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com