“Ресторант на годината” стана ресторант Rossini по време на престижните награди “Business and Fashion Awards 2021”, които се проведоха в София на 29 ноември с тържествена церемония в х-л Маринела. Призът се връчва за високи постижения в сферата на ресторантьорството и иновациите в сектора с обслужване на клиенти.

„Тази награда означава, че труда ни през изминалата година е възнаграден. Ние винаги сме се стремели да бъдем най-добрите и тепърва предстои ресторант Росини да ви изненадва“, каза Жаклин Илиева – управител на ресторанта след като получи отличието. Тя допълни, че в началото на декември с три тематични събития ресторант Rossini ще открие новата си зимна градина с изцяло обновено меню.

По време на събитието „Business and Fashion Awards 2021” беше организиран и благотворителен търг за набиране на средства за фондация “Искам бебе” и каузата им за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми, които искат да имат дете. Ресторант Rossini дари бутилка вино на Амароне Класико Костасера /от лозята на наследниците на Данте Алигиери/, от специалната си селекция, която бе разиграна на търга.

Само за година от откриването си ресторант Rossini се превърна в любимо място на много от почитателите на италианската кухня. Още през март той беше първият български ресторант, който въведе дигитално меню, за да отговори на предизвикателствата и рестрикциите, възникнали от пандемията. Rossini се помещава в старинната къща на художника Петър Морозов на ул. Раковски 174 и предлага подбрани ястия от съвременната италианска кухня, както и богата колекция първокачествени италиански вина, селектирани от сомелиера Йордан Кирилчев.

Вашият коментар