Кралицата на циганската музика – Роксана, отваря нова страница в кариерата си. След като години наред получава любовта на хората, певицата вече е готова да дава. Готова е да използва музиката за много повече от това да забавлява, а именно – да фокусира погледите върху важните проблеми днес.

Първата крачка на Роксана в тази посока се казва „Джелем, Джелем“. Ново, много силно и необходимо послание вплита певицата в своята версия на циганския химн. Гордо заявявайки се като циганка, Роксана е готова да постави на дневен ред най-дълбоките рани на обществото, в което живее. В „Джелем, Джелем“, Роксана проектира собствената си рецепта за лекуването им.

За да събори границите в обществото, обаче, Роксана събаря първо собствените си граници в музиката. А целта е една – да стигне до всяко едно ухо, готово да слуша и до всяко око, готово да види нейния свят. Затова Роксана влиза смело в една изцяло нова територия, но с вярата, че музиката е единственото необходимо средство, способно да свързва и най-големите крайности.

„Джелем, Джелем“ става възможна благодарение на още двама артисти – електронните продуценти The Editor и Иван Шопов (Cooh, Balkansky). Всеки от тях, прави свой собствен прочит на циганския химн. А киноразказът е поверен на режисьора Кирил Киров – Кико („Като две капки вода“). Продуцент на новия проект е KVZ Music Ltd.

26 ноември е денят, в който Кралицата на циганската музика ще отвори тази нова страница в кариерата си и ще отправи посланието си към цял свят.
Роксана е един от най-популярните изпълнители в България. Песните ѝ се слушат милиони пъти, а феновете ѝ в социалните медии постоянно се умножават (316 000 последователи във Фейсбук и близо 100 000 в Инстаграм). Последната ѝ песен „Ромале, Ромале“ има близо 1 милион гледания за по-малко от месец, а хитът ѝ „Кралица“ е гледан 8,5 милиона пъти за по-малко от година.

Роксана пее от 12 годишна. Голямата слава и народна любов печели с участието си в няколко телевизионни формата, последвани от над 30 големи хита, които създава. В обществените си изяви певицата винаги е била посланик на циганската култура и музика, като още през 2012 г. българското Министерство на културата я отличава за това. През 2020 г. пък Роксана е коронована за „Кралица на циганската музика “ – титла, която ще носи следващите 10 години.

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Bulgarianews.bg

Харесайте нашата фейсбук страница!


This will close in 15 seconds

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com