Когато си на ръба, но трябва да продължиш

На 18 февруари в рамките на един ден из улиците на Лос Анджелис, животът на трима души ще се промени завинаги. С най-новия високооктанов трилър Линейката, ненадминатият майстор на екшъна Майкъл Бей (Лоши момчета, Трансформърс, Кръв и пот) и световните звезди Джейк Джиленхол (Спайдър-Мен: Далече от дома) и Яя Абдул Матийн II (Кендимен, Матрицата: Възкресения) ни канят в киносалоните за най-големия обир в историята на Ел Ей.

Ветеранът от войната в Афганистан Уил Шарп (Абдул Матийн II) не може да осигури достатъчно пари за лечението на своята болна съпруга и в отчаянието си се обръща за помощ към единствения човек, когото не бива да търси – доведения си брат Дани (Джиленхол). Дани е харизматичен престъпник, който вместо заем, предлага на брат си удар – банков обир за 32 милиона долара. Притиснат от обстоятелствата, на Уил не му остава нищо друго, освен да приеме. Обирът обаче не протича по план и в създалата се сложна ситуация, двамата братя отвличат линейка, в която се намират ранен полицай и парамедикът Кам Томпсън (Ейса Гонсалес). В последвалото лудо бягство Уил и Дани трябва да се справят с преследващите ги служителите на закона, да опазят живота на заложниците си и по някакъв начин да успеят да не се избият един друг.

Каква е цената на отчаянието? Колко живота ще струват действията на двамата братя? Ще успеят ли да се върнат вкъщи и да получат своя „щастлив край“? Отговорите ще научим този февруари с Линейката, когато интригуващата и напрегната история и несравнимия визуален стил и усет към екшъна на Майкъл Бей ще ни залепят за седалките на киносалона.

Режисьор на Линейката е Майкъл Бей (Лоши момчета, Трансформърс, Кръв и пот), а сценарият е дело на Крис Федак (Chuck, Prodigal Son), по едноимения датски филм от 2005 г. на Лауриц Мюнх-Петерсон и Ларс Андреас Педерсен. Продуценти са Майкъл Бей, Брадли Дж. Фишър (Зодиак, Злокобен остров), Джеймс Вандербилт (Зодиак, Писък), Уилям Шерак (Ready or Not) и Иън Брайс (Спасяването на редник Райън). В ролите са Джейк Джиленхол, Яя Абдул Матийн II, Ейса Гонсалес, Гарет Дилахънт, Деван Лонг и др.

Линейката връхлита кината от 18 февруари.

Вашият коментар