Изисква няколко прочита на последната заповед на министерството на здравеопазването от късно снощи за да разбереш, че не си на правилното място, в правилният момент. За съжаление тази заповед по-скоро активира крайно негативни настроения (омраза, ненавист, злоба и разбира се „хейт“) – първо защото е неадекватна и второ защото не е момента за издаване на такава заповед при сегашната ситуация.

В момента има нужда от ограничителни мерки – тип „локдаун“, а не мерки, които са приложими за държави, които вече излизат от пандемията и са в долната част на кривата на заразата.

Решение, с което казваш, че „имаш право“ , но всъщност „ограничаваш“ е всъщност политически акт, с цел непоеамене на отговорност за изплащане на компенсации, защото ако бизнеса работи – реално няма основания за плащане на компенсации…

Ако си в частният бизнес, който реално генерира БВП и данъци в хазната, с цел държавно и социално осигуряване на държавата – ти си прецакан… не всъщност ти си „отстрелян“ по подобие на играта „Игра на калмари I Squid Games”…. Който от вас не го е гледал няма нужда да го търси в интернет – вие вече участвате в сериала – на живо и то в България.

Заповедта, в този си вид, която твърди че дава възможност всъщност ви казва едно „Затваряй!“

При нивата на ваксинираност в България да ограничиш бизнеса (и само бизнеса, защото за държавният апарат няма НИКАКВИ ОГРАНИЧЕНИЯ и няма изисквания за наличието на „зелен сертификат“ за да упражняваш дейност) е все едно да кажеш „Червено“  в играта – т.е. трябва да замръзнеш и да чакаш – какво да чакаш не е ясно, защото това, което те очаква е едно – фалит.

Безвластието в момента в страната има своята цена – липса на отговорност, която някой да поеме и да застане с името си и с действията си. Заповедите, които издава министерството на здравеопазването са поредно доказателство. Тук няма контролиране на процеси, а има решение на парче и по-скоро copy-paste на решения, които се взимат от други европейски държави, където ваксинацията е в границите и над 60 %.

В България в момента имаме не повече от 10 % (!) ДЕСЕТ процента на ваксиникация на активното население – това, което работи и предоставя пари за хазната.

Да вземеш решение, с което да „разрешиш“ достъпа до редица услуги само при наличието на сертификат, и то в този момент е все едно да „разрешиш“ достъпа до онлайн услуга на неграмотен човек – да той ще я има, но ползата ще е никаква.

Та с две думи заповедта е в стил – Зелено…Червено….  Един ще оцелее.

Facebook Comments Box

By Бойко Манев

Бойко Манев е ескперт в областта на туризма с над 20 години стаж в градски и морски хотели. Има над 50 успешно проведени обучения с над 1000 участници в България, Чехия, Белгия и Казахстан. Познат е също и с книгата си „Щом аз мога и ти можеш“, на издателство Сиела, която излезе през 2015 г. Книгата придоби популярност с това, че е първата книга в стил приложна психология, книга за успеха, написана от българин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Bulgarianews.bg

Харесайте нашата фейсбук страница!


This will close in 15 seconds

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com