Морската столица ще бъде домакин на изложбата на едно младо и изключително талантливо момче, а именно Димитър Божков.

От 20 юли до 20 август, ще бъде открита изложбата „Коктейл от цветове“, в Graffit Gallery във Варна. Макар че записва да учи Право в Италия, започва да тренира бокс. „Ла Сапиенца“ е университетът, в който младият дупничанин записва своето висше образование. Именно в университета, Димитър започва да прави първи стъпки към изкуството преЗ 2014 година.

Любопитен факт е, че треньорът по бокс на Димитър Божков обича да рисува картини и това мотивира и 28 годишният нашенец да открие страстта си към изобразителното изкуство. Интересът към изкуството на младият българин не спира, дори напротив, той споделя че има много поръчки, рисува и портрети.

Димитър Божков не крие че е самоук и неговата школа споделя че са били картините на Рубенс, Рембрандт, Моне и други. Но когато правиш всичко от сърце и душа, то се вижда и усеща!

До момента, Димитър Божков е имал цели пет изложби, а тази ще бъде шестата. Една от изложбите му е била в галерията на Васил Петров, за когото Димитър не пести суперлативи, дори напротив – споделя че е впечатлен и от него като личност, и като изкуство. Младият художник споделя че благодарение на Васил Петров е започнал да отъпква своят път.

Преди по-малко от година, Димитър Божков се е запознал с Михаил Рашков – Майстора, който е на 86 години и не е добре здравословно, но е имал честта да поработи около него. Михаил е видял потенциал в Димитър и му е предал няколко тайни, които са малко на брой, но изключително ценни.

Жителите на морската столица Варна, както и туристите, ще могат да се потопят в изкуството на Димитър и да се докоснат до неговото творчество.

Вашият коментар