Пробиотиците са известни с многобройните си ползи за здравето. Те поддържат баланса на чревната микрофлора и подсилват имунитета ни. През последните години обаче се установи и ключовата им роля за интимното здраве на жените. Малко известен факт е, че храносмилателната и пикочо-половата система при нежния пол се обитават от едни и същи микроорганизми. Нарушаването на микрофлората на едната води до негативни последствия и върху другата.

Тяхно величество Лактобацилите!

Лактобацилите съставляват 90% от вагиналната микрофлора. Те създават киселинна среда, която благоприятства растежа им и отблъсква патогените. Балансът ѝ обаче лесно може да бъде нарушен, особено през летния сезон. Хлорът в басейните унищожава добрите бактерии. Високите температури и морската вода пък стимулират растежа на болестотворните и се получава инфекция. Започват оплаквания като парене, сърбеж, зачервяване, а гинеколозите предписват антибиотици. Те обаче унищожават както вредните бактерии, така и лактобацилите, и инфекцията рецидивира.

В такива случаи е задължителен приемът на пробиотик с високо съдържание на лактобацили като Bactojoy Femin. Той е изцяло натурален продукт, разработен спрямо спецификите на женския организъм. Неизменна част е от профилактиката и лечението на упорити и повтарящи се инфекции като цистит, кандидоза и бактериална вагиноза. Кандидозата се причинява от гъбички, засяга 3 от 4 жени и обикновено рецидивира. Вагинозата се дължи на бактерии, предимно Gardnella vaginalis, и често води до цистит. Най-уязвими са жените в детеродна възраст. Ако вагиналните инфекции не се лекуват, могат да се разпрострат в други части на тялото и да причинят тежки заболявания и дори стерилитет. Затова интимната защита трябва да бъде наш приоритет.

Bactojoy Femin – най-добрият приятел на една жена

Никоя жена не е застрахована срещу вагинални инфекции, но ежедневният прием на Bactojoy Femin свежда риска до минимум. Той съчетава синергичното действие на 5 щама лактобацили. Обогатен е с телешка коластра и екстракт от роза Дамасцена, известна като силен антиоксидант. Съдържа и пребиотик, важен за захранването на пробиотичните бактерии. Подходящ е за жени на всякаква възраст – от пубертета до менопаузата. Най-голямо влияние оказва върху младите жени, при които вагиналната флора е с променлив състав, а храненето – често небалансирано. Bactojoy Femin е идеален за поддържане на интимното здраве и не само. Още негови ползи са:
– Стимулира имунната система.
– Подобрява перисталтиката – усвояването на полезните вещества и изхвърлянето на токсините.
– Лекува стомашно-чревни неразположения, запек и диария.
– Намалява подуването в корема и газовете.
– Заздравява косата, кожата и ноктите.
– Има подмладяващ и тонизиращ ефект.
– Подпомага отслабването и намалява обиколката на талията.
– Регулира хормоналните нива в организма, особено високи през бременността.

Bactojoy Femin срещу вагиналните инфекции през бременността

С повишаването на нивата на прогестерон и естроген, както и на киселинността във вагината, жената става по-предразположена към вагинални инфекции. Над 50% от бременните развиват кандидоза или вагиноза. Тези състояния са опасни както за майката, така и за бебето. Ако не се лекуват, могат да доведат до преждевременно раждане или спонтанен аборт. Bactojoy Femin идва на помощ, за да възстанови киселинността и да подсигури здравето на майката и бебето. Тъй като в утробата средата е стерилна, бебето усвоява микрофлората на майката при преминаването през родилния канал. Ако в нея има гъбички, то може да развие гъбична инфекция в устата, известна като млечница. С Bactojoy Femin обаче тази опасност не съществува!

Bactojoy Femin може да бъде открит в аптеки Sopharmacy или да бъде закупен от сайта www.bulgarbiotic.bg .

Вашият коментар