Тина е новото попълнение в музикална компания “Пайнер”. Дебютният й сингъл – „Шамар“, направи премиера в PlanetaOfficial в YouTube и в ефира на Planeta 4К.

Зад артистичния псевдоним застава 21-годишната Христина Петрова. Младата певица е родена на 4 март, зодия Риби и е завършила Националното Музикално Училище “Любомир Пипков” в София, специалност “Поп и джаз пеене”.

Освен като изпълнител, младата дама свири отлично на пиано и арфа. Но пеенето е нейната голяма любов, изгарящо желание и страст в живота. От малка мечтае и знае, че това ще бъде нейното бъдеще и житейско поприще, още повече, че такава е била и благословията, дадена й като бебе от скъп човек, орисал я във вълшебството на музикалния свят.

Тина не крие, че харесва и българската народна музика, но има афинитет към темпераментните ритми на Ориента. Уважава и слуша всички стилове музика, но попфолка определено я привлича със своята екзотика и темперамент, затова желае да се посвети на него.

Тина мечтае да радва феновете на попфолка с топлия си глас, с красиви балади, с които да докосне струните на душите им. Съвсем скоро на прослушване при  корифея Етиен Леви, музикалният педагог не крие възторга си от гласа на Тина, определяйки блендата й като невероятна.

Любопитна подробност е фактът, че Тина е от род на музиканти. Младата изпълнителка е поредно поколение на музиканти, продължаваща за малко прекъснатата нишка. Правнучка е на Маестро   Илия Атанасов – първият капелмайстор, завършил висшето си образование в Русия, чието име е носила улица във Варна, от където тръгват всички негови поколения на изпълнители  на първа цигулка в немската филхармония,  фронтменти на оркестри, заслужили народни артисти. И от друга страна е внучка на втория режисьор и актьор Гани Стайков, взел участие в едни от най -емблематичните български филми. Още в първите часове, когато бе качена в музикалните платформи,  песента „Шамар“ събра хиляди гледания и стотици положителни коментари.

Песента е по музика и аранжимент на Деян Асенов, а текстът е написан от Лора Димитрова. Режисьор и сценарист на видеоклипа е Людмил Иларионов – Люси, оператор – Йордан Петков.

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар