“По време на празниците организмът ни не се е наспал, защото има нужда и от почивка от храната, която сме приели тези дни, съобщават от PRofile International.

“Не на диетите, достатъчно стрес имаме в ежедневието. Трябва да започнем да се грижим малко повече за себе си и да оценим храната и всичко, което влиза в нашето тяло”. Това посъветва от ефира на БНТ диетоложката Енджи Касабие.

Качественият начин на живот не включва много усилия – можете да се разхождате около блока, в парка, на планина. С храната организмът не се почива. Качествената храна не трябва да бъде скъпа, смята още тя.

“След постене в рамките на 3 последователни дни по над 15 часа организмът влиза в много силен глад, всички клетки, които са изморени и изтощени, умират и в момента, в който вкарваме качествена храна и достатъчно количество вода, започват да се раждат нови живи клетки и по този начин се вдига имунитетът с над 50%”, коментира Касабие.

Когато нямаме достатъчно време да се храним, ядем хаотично, идва проблем със стомаха и перисталтиката, задържаме течности, получава се целулит, имунитетът пада, появява се депресия, защото не се чувстваме добре, обясни диетоложката.

Няма как мозъкът да се храни без качествени въглехидрати и мазнини, посочи още тя, допълват от PRofile International.

 

Вашият коментар