В деня на един от най-светлите християнски празници Благовещение, носителката на титлата Мисис България Роксана Кирилова отново отвори сърцето си за добри дела. 

Тя дари средства за топъл обяд на 100 души от  Дома за възрастни с умствена изостаналост в с. Подгумер.  Както винаги, по време на благотворителни събития, до нея бе синът й Марк, възпитаник на италианския лицей.

В последните години Роксана Кирилова е посветила голяма част от времето си за различни благотворителни инициативи, и за нея това се превръща в изключителна привилегия, а не само кампания за привличане на медиен интерес. Именно в отговорност, съпричастност и състрадателност иска да възпита и сина си.

Бизнесдамата на годината в категория “Благотворителност” разговаря с временно изпълняващия длъжността директор на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост за проблемите на дома, за състоянието на хората настанени в него. Роксана се срещна и с част от пребиваващите в социалното заведение и разговаря с тях, макар и на разстояние предвид тежката обстановка свързана с коронавируса. Съмишленици в доброто дело на Роксана бяха „Фондация „Благодарител”.

„Срещата ми с тези хора бе изключително емоционална. Все още съм под въздействието на разговорите си с тях. Те също са нечий родители и имат нужда да почувстват топлината от грижата на близко същество. Психическото им състояние не ги прави по-различни от нас, повярвайте ми. Те имат нужда от любов, от разбиране и отношение. Емоции, които ти дават светлина по пътя и надежда в бъдещето, че чрез силата на любовта и отдадеността ние заедно можем да направим един по-добър заобикалящ ни свят. Всеки се е родил със своята съдба , всеки от нас води собствена битка за което ние не трябва да съдим, а да приемаме отсрещния“, “, споделя развълнувано Роксана Кирилова и допълва: „БлагоДаря на Биляна Тодорова  и Тихомир Тодоров от Фондация „БлагаДарител”, че приготвиха храната за хората от дома и заедно с моя син я доставихме там , където бе посрещната с благодарност.

Името на Роксана Кирилова се свързва с много благотворителни инициативи. Красавицата не пропуска кампаниите на Фондация ”Мечта за дете”,  участвала е в първата благотворителна инициатива на Рицарите на Малта у нас. Заедно със сина си Марк участваха в  благотворителната кауза „Звезди пеят и танцуват за децата на Стрелча”, Роксана Кирилова се разписа и в кампанията на Фондация П.У.Л.С за набиране на хранителни продукти и парични средства. Вместо подарък играчка за 1 юни, Рокси подари на сина си  вълнуващо преживявана – двамата зарадваха децата към Фондация П.У.Л.С с многобройни подаръци.  Участва в най-голямото благотворително спортно събитие в подкрепа на пациенти с рак на гърдата в Европа –  Race for the Cure.

Заедно с Детско-юношеската школа на ПФК“Славия София“ , направиха дарение за Детски дневен център „Света Неделя“ за деца с увреждания в община Сандански.

Съвсем скоро Мисис България Роксана Кирилова присъства на събитие на Българска браншова асоциация „Пътна безопасност”, на което бяха връчени годишни награди за ”Принос в пътната безопасност”.

Роксана Кирилова е носителка е на наградите „Business and Fashion Woman“ от „Business & Fashion Awards“, „Бизнес дама на годината” в категория „Благотворителност” и др.

Вашият коментар