Всяка години започваме януари месец с така нареченото „Чисто хранене“. Това е тенденцията да се консумират минимално преработени храни, който да са био или набавени от доверен производител. Понякога това е трудна задача, но с правилните комбинации е възможно да се насладите на вкусна, здравословна закуска само за няколко лева на ден. На какви здравословни закуски да наблегнете, съветва foodpanda.

Яйце с авокадо

Авокадото може да се сервира като вкусна добавка към различни храни или като смути. Авокадото и яйцата са пълни със здравословни мазнини и хранителни вещества.

Мляко с мед

Въпреки че чистият мед не винаги е лесно достъпен, той е много полезен и се комбинира чудесно с кисело мляко. С тази комбинация ще се чувствате сити и ще повишите вашия имунитет през зимните месеци.

Зеленчуков омлет

Магданозът, кориандърът и босилекът придават чудесен вкус на всеки омлет плюс, плюс изобилие от хранителни вещества. Те дават цвят и хранителна стойност на вашия любим омлет.

Овесени ядки

Всеки би искал да започне с деня с вкусна палачинка, но за предпочитане след Коледните празници е да замените вкусните закуски с нещо полезно. Овесените ядки са чудесен източник на фибри, които подобряват храносмилателната функция.

Банан с фъстъчено масло

Бананът с лъжица фъстъчено масло е идеалният вариант за закуска в движение. Фъстъченото масло, не е много популярно в България, но всеки може да си направи у дома ядково масло. То е вкусно и изключително полезно.

Снимка: Интернет

Вашият коментар